Kunsth.art blog - Wat is kunst?

blog.art

Wat is kunst?
2021-02-16 11:07

Wat is kunst?

Back to the overview

Mijn God, waarom doe ik mezelf dat aan: zo’n vraag. Eeuwen wordt hierover gediscuteerd en gepalaverd (en liedjes gemaakt -Noordkaap, iemand?). Ik vond dat ik er sowieso iets kort over moet zeggen, het werd me zelf meermaals gevraagd als ik over dit project begon rond te vragen. Het heet immers kunsth.art. Het is ook de bedoeling dat ‘kunstenaars’ er hun creaties op kunnen tonen en verkopen.

Maar wat is dat dan, een kunstenaar? En wanneer is iets een ‘kunstwerk’?

Wel, na lang beraad -met mezelf weliswaar- heb ik het besluit genomen om daar geen beslissingen over te nemen. Als jij jezelf een kunstenaar voelt, of anderen vinden vinden van jou dat je creatief bezig bent, dan ga ik niet degene zijn die je niet gaat toelaten op dit platform. Ik wil niemand tegenhouden in zijn creatief zijn.

‘Maar gaat het niveau van de kunstwerken dan wel hoog genoeg zijn??’

Kijk, ook daar laat ik me niet over uit. Iedereen heeft een mening en ik vraag vriendelijk om die voor jezelf te houden. Iedereen is klein begonnen. Sommigen blijven ‘klein’. Wil dat daarom zeggen dat je niet mag proberen om je werk te verkopen? Zeker niet! Doe je stinkende best om er iets van te maken!

Jamaar dan wil ik niet publiceren op Kunst.art! Ik wil mijn superieure werken niet zien verschijnen tussen dat geklieder.

Wel, da’s dan jammer. Het is aan jou om zelf te beslissen wat je toont en of je Kunsth.art de moeite waard vindt om het te proberen. Iédereen is welkom! Ik hoop dat je enkel voor jezelf gaat beslissen of je het doet en niet voor anderen uitmaakt of ‘ze het waard zijn’. Zo werkt Kunsth.art niet.

Ik blijf je dus het antwoord op de vraag schuldig. Ik ga deze queeste dus ook niet voor jou uitzoeken.

Wil je graag publiceren op Kunsth.art? Welkom! Nog niet klaar om het te doen? Ook welkom!

Johan Vanstraelen

Back to the overview

Latest posts

Art meets Charity

Art meets Charity

‘Art meets Charity’ is een kunstveiling tvv BNI Foundation Belgium.

2022/07/10

|

Johan Vanstraelen

Een jaar is voorbij

Een jaar is voorbij

We zijn flink gegroeid, daar valt weinig slecht over te zeggen. En het publiek groeit gestaag. Maar de verkoop valt -eerlijk gezegd- wel tegen. Het is ook erg moeilijk om het juiste publiek te bereiken.

2022/01/20

|

Johan Vanstraelen

Expo: New told dream

Expo: New told dream

Een kort verslagje en wat foto’s over de expo ‘New told dream’ van Art 27, je krijgt meteen ook weer zin in om wat kunst te gaan bezichtigen!

2021/06/25

|

Johan Vanstraelen