Kunsth.art blog - Drempelvrees

blog.art

Drempelvrees
2021-03-05 08:37

Drempelvrees

Back to the overview

De lancering van zo’n nieuw platform is best spannend. Niet alleen moet je even afwachten of technisch alles loopt zoals verwacht en of er toch niet nog een klein onnozel vervelend foutje opduikt. Het is ook redelijk zenuwslopend afwachten op de reacties én of mensen de stap durven te zetten om een profiel aan te maken.

Een kleine week na de lancering kan ik al wat geruster slapen. Kunstenaars zijn blij met deze mogelijkheid om hun werk te tonen en te verkopen. Ze laten dat ook uitgebreid weten via allerhande kanalen. Er zijn ook al best wat mensen die actief geworden zijn op het platform, al is het nog even afwachten op de eerste publicaties -waar ik zeker ook nieuwsgierig naar ben.

Drempelvrees

Ik krijg ook wel wat vragen. De meeste zijn vrij praktische dingen, maar er zijn ook best wel wat mensen die onzeker zijn over de ‘kwaliteit’ van hun werk of dat ze hun creaties wel ‘kunst’ mogen noemen. Best begrijpelijk, je gaat naar buiten komen op een vrij toegankelijk, relatief breed platform met je eigen creaties. Het zijn als het ware je kindjes die je toont aan de wereld. En zeker in het huidige online klimaat waar commentaren al heel snel uitmonden in een storm van negativiteit snap ik dat je wat terughoudend bent. Stel je maar eens voor dat iemand jouw werk de grond inboort omdat die het niet ‘waardig genoeg’ vindt.

Wel: laat met je het omgekeerde vragen. Stel je nu eens voor dat iemand het wél de moeite vindt? Dàt loont toch wel de moeite! Het is een aloud cliché en -ik moet toegeven- in de meeste gevallen walg ik van deze dooddoener, maar gewoon doén is de boodschap. Je verliest er niks bij. Lukt het niet van de eerste keer? Jammer! Opnieuw proberen maar…

Lukt het wel?? Proficiat! Je bent vertrokken…

Drempelvrees

Ik had er bij het maken van deze site al wel wat rekening mee gehouden. Ik wilde alles sowieso zo laagdrempelig mogelijk maken. Dat is best goed gelukt, al besef ik ook wel heel goed dat zo’n site nog moet groeien. En groeipijnen zullen er zeker nog zijn -bare with me in this…

Maar uit de gesprekken met mensen uit de sector die ik op voorhand had bleek ook wel dat de vragen ‘wat is kunst’ en ‘hoe bepaal je wie op het platform mag publiceren’ zeer ter zake waren, maar ook heel moeilijk te beantwoorden.

Wel: beide problemen heb ik proberen te beantwoorden op de ‘over’ pagina. Moest je daar nog niet geweest zijn, neem het zeker eens door. Het is een bron van informatie over het wel en wee van Kunsth.art en hoe je ermee kan werken.

En nog een kleine update over de vooruitgang van de site: ik heb deze week fijne gesprekken gehad met mensen uit de sector over eventuele toekomstige samenwerkingen. Er is nog niets concreet. maar als het zover is hoor je het zeker hier!

Johan Vanstraelen

Back to the overview

Latest posts

Art meets Charity

Art meets Charity

‘Art meets Charity’ is een kunstveiling tvv BNI Foundation Belgium.

2022/07/10

|

Johan Vanstraelen

Een jaar is voorbij

Een jaar is voorbij

We zijn flink gegroeid, daar valt weinig slecht over te zeggen. En het publiek groeit gestaag. Maar de verkoop valt -eerlijk gezegd- wel tegen. Het is ook erg moeilijk om het juiste publiek te bereiken.

2022/01/20

|

Johan Vanstraelen

Expo: New told dream

Expo: New told dream

Een kort verslagje en wat foto’s over de expo ‘New told dream’ van Art 27, je krijgt meteen ook weer zin in om wat kunst te gaan bezichtigen!

2021/06/25

|

Johan Vanstraelen