Kunsth.art blog - TIP: Hoe maak je de foto's van je kunstwerken voor Kunsth.art perfect recht?

blog.art

TIP: Hoe maak je de foto's van je kunstwerken voor Kunsth.art perfect recht?
2021-06-02 12:33

TIP: Hoe maak je de foto's van je kunstwerken voor Kunsth.art perfect recht?

Back to the overview

Als je foto’s wil maken van je kunstwerken is het best lastig om er ook een foto van te maken die het werk volledig zonder perspectiefvervorming te tonen. Er zijn altijd wel één of meerdere zijden scheef. Als je je werk toont in een omgeving is dat natuurlijk niet erg, maar als je het werk in volle glorie wil tonen of de gemaakte foto wil gaan gebruiken in een fake-omgeving (zoals een 3d gerenderde woonkamer bijvoorbeeld) zorg je er best voor dat je foto ook mooi, perfect recht genomen is. Gelukkig is er tegenwoordig erg veel mogelijk in de nabewerking, zo ook dit. Het is best eenvoudig.

En omdat beelden altijd meer vertellen dan woorden, heb ik een filmpje opgenomen. Ik heb het op mijn youtube kanaal gepubliceerd. Je kan het hier bekijken.

“Jamaar Johan, ik wil niet dat mijn kunstwerk prefect getoond wordt, want dan is het makkelijker om de foto te stelen en elders te gebruiken zonder dat ik dat wil” Ja, da’s waar. Maat net daarom heb je de optie om op je foto met watermerk te publiceren op Kunsth.art. Beter een topfoto met watermerk dan een slechte. Je zet ook altijd best zo’n ‘rechte’ foto als hoofdfoto. Dan is je kunstwerk op zijn best in het overzicht en wanneer je de detailpagina opent.

Veel succes ermee, ik hoop dat ik jullie hier een enorme dienst bewijs!

Johan Vanstraelen

Back to the overview

Latest posts

Art meets Charity

Art meets Charity

‘Art meets Charity’ is een kunstveiling tvv BNI Foundation Belgium.

2022/07/10

|

Johan Vanstraelen

Een jaar is voorbij

Een jaar is voorbij

We zijn flink gegroeid, daar valt weinig slecht over te zeggen. En het publiek groeit gestaag. Maar de verkoop valt -eerlijk gezegd- wel tegen. Het is ook erg moeilijk om het juiste publiek te bereiken.

2022/01/20

|

Johan Vanstraelen

Expo: New told dream

Expo: New told dream

Een kort verslagje en wat foto’s over de expo ‘New told dream’ van Art 27, je krijgt meteen ook weer zin in om wat kunst te gaan bezichtigen!

2021/06/25

|

Johan Vanstraelen