Kunsth.art blog - Expo: New told dream

blog.art

Expo: New told dream
2021-06-25 14:47

Expo: New told dream

Back to the overview

Ik bezocht vandaag de expo ‘New told dream’ van Art 27 vzw. Ook al was het weer niet zo denderend, dit was toch eerder uit gretigheid (eindelijk weer een fijne expo, halleluja!) dan: ‘mmm wat zou ik nu toch moeten uitrichten met dit weer’. Een kort verslagje en wat foto’s volgen en misschien krijg jij er ook zin in om weer wat kunst te gaan bezichtigen!

Eerst het belangrijkste: de expo. Alle kunstwerken staan opgesteld in de majustueuze bouw van de mijnkathedraal in Beringen-mijn. Het erg pompeuze gebouw leent zich op het eerste gezicht niet direct voor dit soort tentoonstellingen. Iemand van de organisatie vertelde me dat ze zelf toch ook wel even moesten slikken bij het plannen en verdelen van de ruimte. Maar moeilijk gaat ook. En het moet gezegd: alles heeft zijn perfecte plekje gevonden en vaak lijkt het alsof het kunstwerk al altijd op zijn stekje in die kerk heeft gestaan. Er is ruimte genoeg waardoor je zelden in iemands weg loopt en dus rustig alle werken volledig tot je kan laten doordringen. Op deze expositie ‘New told dream’ kan je een mooi gevarieerde collectie kunstwerken bekijken en dat maakt het ook uitermate boeiend. En ook al staat de looprichting goed aangeduid, het houdt je niet tegen om af en toe ook even te verdwalen tussen de stukken. Zoals bij elke expo (zeker bij kunst!) kan je altijd wel betwisten of het je bevalt of niet. Een goed kunstwerk straalt vakmanschap uit en met wat geluk doet het je ook nadenken. De curatoren hebben hun best gedaan in de selectie van kunstenaren en hun jarenlange ervaring heeft zijn werk gedaan. Het is de moeite!, zeker langsgaan dus. De expo loopt nog tot en met 4 juli. Meer info in onze agenda en op de website van Art 27 VZW. Toegang is gratis, niets kan je nog tegenhouden… Gaan!

Voor wie Art 27 VZW niet zou kennen: je kan er veel over vertellen, maar als je echt alles wil weten lees je best even hun eigen uitleg op hun website. De basis van deze vzw stoelt in het 27ste artikel van de universele verklaring van de rechten van de mens, dat stelt : “Iedereen heeft het recht om vrij deel te nemen aan het culturele leven van de gemeenschap, om te genieten van kunst en om deel te hebben aan wetenschappelijke vooruitgang en de vruchten daarvan.” Hun doelstelling ligt in dezelfde lijn als die van Kunsth.art: het potentieel van de nog relatief onbekende kunstenaar kenbaar maken aan de buitenwereld. Kunsth.art doet dat online, Art 27 doet dat onder andere door middel van expo’s. Een beproefde formule, want ze hebben ondertussen toch al enkele jaren op de teller staan. Moest je het nog niet doen, zeker volgen.

Johan Vanstraelen

Back to the overview

Latest posts

Art meets Charity

Art meets Charity

‘Art meets Charity’ is een kunstveiling tvv BNI Foundation Belgium.

2022/07/10

|

Johan Vanstraelen

Een jaar is voorbij

Een jaar is voorbij

We zijn flink gegroeid, daar valt weinig slecht over te zeggen. En het publiek groeit gestaag. Maar de verkoop valt -eerlijk gezegd- wel tegen. Het is ook erg moeilijk om het juiste publiek te bereiken.

2022/01/20

|

Johan Vanstraelen

Expo: New told dream

Expo: New told dream

Een kort verslagje en wat foto’s over de expo ‘New told dream’ van Art 27, je krijgt meteen ook weer zin in om wat kunst te gaan bezichtigen!

2021/06/25

|

Johan Vanstraelen